Startersmogelijkheden?

U heeft de knoop doorgehakt: u wilt graag een huis kopen. Allereerst is het belangrijk dat u duidelijk krijgt tot hoever uw financiële polsstok reikt. Hoe verleidelijk de etalage van de makelaar ook is, het is verstandig om eerst bij een hypotheekadviseur binnen te stappen. Samen met u kijkt hij naar uw wensen. Welk bedrag wilt u en kunt u maandelijks besteden aan ‘wonen’. Uiteindelijk ontvangt u een advies waarmee u op zoek kunt naar een geschikte woning binnen uw budget.

Vanaf dat moment bent u, zoals vele starters, eigenlijk het liefst druk bezig met de inrichting van uw nieuwe woning, in plaats van met de financiering. Dat kunnen wij ons goed voorstellen! De financiering van uw nieuwe woning is echter wel heel belangrijk. U gaat namelijk voor vele jaren een financiële verplichting aan.

Bij het koopproces komt veel kijken; van het vinden van een geschikte woning tot aan passeren. U krijgt daarnaast met meerdere partijen te maken zoals een makelaar, notaris, bank en de fiscus. Termen als rentevastperiode, executiewaarde, ontbindende voorwaarden financiering...het blijft een lastige materie. En dan is het wel prettig dat u daarbij goed begeleid wordt. Uw Finenzo-adviseur legt het graag op een begrijpelijke manier aan u uit.

 

Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) is een financiële partner van gemeenten, andere overheden en marktpartijen in volkshuisvesting. Bij SVn kunt u terecht voor de Starterslening.

Kijk op www.svn.nl voor meer informatie over de Starterslening.