Kom sparen en krijg een leuke verrassing!

 

Het zijn weer Kinderspaarweken bij RegioBank! Finenzo, zelfstandig adviseur van RegioBank in Oosterhout, beloont kinderen die sparen in de maanden oktober en november met een leuke verrassing.

 

Sparen is belangrijk én leuk, maar volhouden is best een uitdaging. Daarom belonen we kinderen voor het goede sparen tijdens de Kinderspaarweken. Maakt u tussen 1 oktober en 30 november 2021 spaargeld over op de RegioBank-spaarrekening van uw kind? Dan mag hij of zij een cadeautje komen uitkiezen. Daarvoor is een speciale cadeaukast ingericht in de RegioBank-kamer van het Forvm Financieel Centrum aan het Bouwlingplein.

 

Open Zilvervloot Sparen voor 1 november

Ook kinderen die nog geen RegioBank-rekening hebben, zijn van harte welkom. Onze adviseurs vertellen (groot)ouders en kinderen graag over het bekende Zilvervloot Sparen. Naast de variabele rente ontvangt uw (klein)kind op de achttiende verjaardag een premie over de inleg van 1% per volledig spaarjaar, met een maximum van 10%. Per jaar kan maximaal € 600 worden gestort op de rekening.

 

Per 1 november 2021 gaat deze bonusrente helaas fors omlaag, dus als u overweegt een Zilvervloot-rekening te openen voor uw (klein)kind, doe dit dan uiterlijk 31 oktober aanstaande. Uiteraard mag uw (klein)kind na het openen van een spaarrekening ook een cadeautje uitzoeken.

 

 JongWijs-pakket geeft spaartips

 RegioBank heeft handige spaartips om uw kind stap voor stap met geld te leren omgaan. Dit doen we bijvoorbeeld met ons JongWijs-pakket. Dit is een pakket speciaal voor kinderen van 0 tot 18 jaar met een eigen spaar- en betaalrekening én post met tips en leuke weetjes op de verjaardag. De ouders krijgen ook elk jaar interessante informatie en praktische tips, afgestemd op de leeftijd van het kind.

 

 

 

Komt u langs op 24 september?

 
In samenwerking met A.A.S. Hans van Mierlo Autoschade in Oosterhout, organiseren wij op vrijdag 24 september aanstaande een Deukjes- en krasjesdag!

Zij herstellen:
● een deukje voor € 35,- (max. grootte 2 euromunt, lak niet beschadigd) en/of;
● een krasje voor € 10,- (max. 20 cm, lak niet beschadigd)

U kunt maximaal 2 deukjes en/of 2 krasjes laten herstellen. Laat u 2 deukjes herstellen? Dan kost dit slechts € 50,-.

Via deze link kunt u zich aanmelden op een tijdstip naar keuze. Onder alle aanmeldingen verloten wij 5 gratis wasbeurten én 5 RegioBank rekeningen met daarop € 50,- spaartegoed.
Nadat de deuk en/of kras verwijderd is, staat er ook nog een verrassing op u te wachten!

Schrijf u snel in, want vol is vol! Zien wij u dan?

 

 

Spot de Fiat!

 

Zie jij onze Finenzo-Fiat ergens in Oosterhout staan? Maak dan een foto van jezelf met het autootje, deel ’m op Facebook en win een van de prijzen!

 

Voor veel Oosterhouters is het een bekend gezicht: de gele Finenzo-Fiat 500 met de puzzelstukjes erop. Na heel lang stil te hebben gestaan in de Forvm Parking is het gelukt de auto weer aan de praat te krijgen. Onze Fiat rijdt dus weer door Oosterhout!

 

Zie jij hem deze zomer ergens geparkeerd staan? Maak dan een selfie met de Fiat, deel de foto op Facebook en vergeet niet Finenzo Oosterhout te taggen. De leukste foto’s belonen we met een prijs: een ijsbon van ViaVia of een Pathé-bioscoopbon voor twee personen (geldig van maandag tot en met donderdag).

 

Verhuizen doe je Finenzo! Ook met je aflossingsvrije hypotheek.

Wij hebben een leuke kortingsactie voor onze (hypotheek)klanten: zij kunnen met korting zelf een verhuisbus van 20m3 huren, die je gewoon met rijbewijs B mag besturen. Vanaf vrijdag en in het weekend geldt er een korting van 10%. Op maandag tot en met donderdag geldt er maar liefst een korting van 20%. Onze adviseur vertelt u hier graag meer over!

Kan jouw aflossingsvrije hypotheek met je mee verhuizen?

Sinds 2013 is de keuze aan hypotheekvormen beperkt voor starters op de woningmarkt. Wil je je hypotheekrente aftrekken voor de belasting, dan moet je je hypotheek volledig aflossen. Een deel aflossingsvrij kan nog wel, maar daarvan verspeel je dan je belastingvoordeel. Maar hoe zit dat als je verhuist met een aflossingsvrije hypotheek van vóór 2013? Kun je die zomaar meenemen?

Meenemen kan, maar tot maximaal 50% van de woningwaarde

Voor hypotheken die vóór 1 januari 2013 bij de notaris zijn gepasseerd, geldt een overgangsrecht: de oude voorwaarden en belastingregels bleven van kracht. Dat houdt bijvoorbeeld in, dat je de rente mag blijven aftrekken van zo’n ‘oude’ hypotheek waarop je niet aflost. En dat recht blijft van kracht, ook als je verhuist.

 

In de meeste gevallen kun je dan kiezen: je oude hypotheek meenemen of een nieuwe afsluiten. Meenemen is vooral gunstig als de rente die je nu betaalt lager is dan die voor een nieuwe lening geldt. Met de historisch lage rentes van dit moment is een nieuwe hypotheek misschien interessanter. Je kunt die afsluiten bij dezelfde bank, maar ook bij een andere geldverstrekker. Mogelijk vinden we een partij die voordeliger tarieven hanteert of gunstigere voorwaarden. Ook deze partij zal je oude hypotheekvorm accepteren.

 

Wel hebben banken onderling afgesproken dat het aflossingsvrije gedeelte bij nieuwe hypotheken niet hoger mag zijn dan 50% van de marktwaarde van de nieuwe woning. Dat is zelfs zo als je eerder een hoger aflossingsvrij deel had.

 

 

 

Bij elke nieuwe hypotheek kijkt de bank overigens wel opnieuw naar je financiële situatie. Je inkomen en schuldenpositie en de waarde van de volgende woning moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden. Dat nemen we natuurlijk mee in ons advies. Het aflossen van je oude hypotheek is bij verkoop van de woning in de meeste gevallen boetevrij. Alleen sommige ‘budget’-hypotheken rekenen hiervoor geld. Goed om dat ook even mee te nemen in de afweging.

 

Juist als je al vóór 2013 een hypotheek hebt afgesloten, geldt voor jou een wirwar van regels en uitzonderingen.

 

Eén voorbeeld past natuurlijk niet bij elke situatie. Zeker niet als er tijdens je leven al de nodige zaken zijn voorgevallen of nog staan te gebeuren (denk aan trouwen, scheiden enzovoort). Voor dit soort maatwerk nemen we graag de tijd. We inventariseren je situatie en wensen en geven je een passend advies dat voor jou het voordeligst is.

 

 

Bel eens voor een vrijblijvende afspraak, we zijn je graag van dienst.


Verhuizen doe je Finenzo!

Wij hebben een leuke kortingsactie voor onze (hypotheek)klanten: zij kunnen met korting zelf een verhuisbus van 20m3 huren, die je gewoon met rijbewijs B mag besturen. Vanaf vrijdag en in het weekend geldt er een korting van 10%. Op maandag tot en met donderdag geldt er maar liefst een korting van 20%. Onze adviseur vertelt u hier graag meer over!

Ook een feestje voor de kinderen 

met de Kinderspaarweken van de RegioBank!  

Goed sparen kun je leren. Door stap voor stap te doen. Van kinds af aan, met kleine bedragen. Daarom heeft RegioBank de hele maand oktober en november haar Kinderspaarweken. Een maand waarin we over het belang van sparen door kinderen vertellen. 

Onze gezamenlijke RegioBank-vestiging doet dit jaar mee aan de Kinderspaarweken. Kinderen die in oktober en november een bedrag op hun spaarrekening bij RegioBank storten, mogen een cadeautje komen uitkiezen. Daarvoor is een cadeautafel ingericht in de RegioBank-kamer.

Daarnaast krijgen kinderen die een RegioBank-kleurplaat inleveren bij de receptie, een leuke attentie. De kleurplaat is aan te vragen via oosterhout@finenzo.nl of af te halen bij de receptie.

 


Nu een huis kopen: kans of risico?

De coronapandemie zorgt voor onzekerheid bij sommige huizenkopers. Is het nu slim om te kopen - of juist niet? En hoe zit dat met bezichtigingen en de fysieke afstand die je moet houden? Weet je eenmaal hoe het zit met bezichtigingen in coronatijd dan realiseren veel potentiële kopers zich dat deze nieuwe situatie juist ook kansen biedt.

Ook al staat de wereld op zijn kop door het coronavirus, het bezichtigen van woningen gaat gewoon door. In eerste instantie hield iedereen even zijn adem in, maar uiteindelijk blijkt dat kopen en verkopen gewoon doorgaat. Als je af zou gaan op de berichten in de media dan zou je haast de woningmarkt niet meer op durven. Economen voorspellen een recessie en een mogelijke daling van de huizenprijzen. Maar tot nu toe lijkt het anders uit te pakken. Veel makelaars durven zelfs te stellen dat het eigenlijk een heel interessante periode is voor de consument.

 

Minder bezichtigingen maar veel serieuzer

Er wordt dus ‘gewoon’ bezichtigd, gekocht en verkocht. En dat alles volgens de richtlijnen van het RIVM. Mensen zijn wel voorzichtiger geworden. Waar eerst dertig mensen kwamen kijken, komen er nu misschien tien of worden er zelfs digitaal bezichtigingen georganiseerd. Daar staat tegenover dat de mensen die nu komen kijken serieuzer zijn. Ze willen graag kopen, weten vaak al wat hun financiële mogelijkheden zijn en pakken de kans die de huidige situatie biedt.

 

Minder kijkers betekent namelijk ook minder andere kapers op de kust en dus meer kans om de woning te kopen. En minder kans dat de vraagprijs (ver) overboden wordt. Dat is voor zowel de makelaar als de mensen die de woning komen bekijken veel prettiger.

 

Denk aan de ontbindende voorwaarden

Het is altijd belangrijk om ontbindende voorwaarden op te nemen in de koopovereenkomst, maar nu zijn ze nog eens extra belangrijk. Het opvragen van de offerte en het aanleveren van de hypotheekstukken kunnen wat extra tijd kosten. Daarnaast wordt er iets anders omgegaan met de geldigheid van de werkgeversverklaring of inkomensverklaring van ondernemers. De werkgeversverklaring is minder lang geldig en er worden voor de inkomensverklaring als ondernemer wat aanvullende vragen m.b.t. de coronacrisis gesteld. 

 

 

Door zorgvuldig om te gaan met uw financiéle situatie, niet alleen nu, maar vooral ook gelet op de toekomst, proberen geldverstrekkers samen met u en uw onafhankelijk adviseur te voorkomen dat u in de problemen kunt komen met de betaling van uw hypotheek. Zo kunt u ook tijdens deze coronapandemie met een gerust hart uw nieuwe woning betrekken.

 


Wat betekent Covid-19 voor je huis en hypotheek?

Door de uitbraak van het Corona-virus bevinden we ons allen in een crisissituatie. We leven van nieuwsbericht naar nieuwsbericht. De wereld waarin we leven lijkt door iedere nieuwe persconferentie te veranderen door de genomen maatregelen die ter bescherming van onze veiligheid tegelijkertijd een grote impact op ons leven hebben. Momenten waarop we ons verheugd hebben zoals een verjaardag, bruiloft, vakantie of festival gaan voorlopig niet door. Daarnaast maken we ons wellicht zorgen over onze gezondheid en financiële situatie.

Dat begrijpen we. Voor velen van ons vallen zekerheden weg en verandert alles zo snel dat gevolgen moeilijk lijken te overzien.

 

Gevolgen voor de woningmarkt

Wat de totale gevolgen zullen zijn voor de woningmarkt, is nog moeilijk in te schatten. Tot nu toe zien we dat aankopen doorgang vinden. Het zou echter zo kunnen zijn dat door het stilvallen van de economie en de toegenomen onzekerheid minder huizen in de verkoop gaan. Aan de andere kant is de krapte op de woningmarkt groot. Ook de hypotheekrente is nog steeds ontzettend laag wat het aangaan van een hypotheek aantrekkelijk maakt. Economen verwachten een stijging van de huizenprijzen in 2020, maar minder sterk dan eerder door hen voorspeld.

 

Gevolgen voor de hypotheekrente

 

De afgelopen weken hebben geldverstrekkers de hypotheekrente verhoogd. Dit komt door de gestegen kapitaalmarktrente als gevolg van de Covid-crisis. Ten gevolge van de crisis zijn de risico's van leningen namelijk groter geworden. Doordat bedrijven wellicht moeite krijgen om aan hun verplichtingen te doen houden banken rekening met kredietverliezen.

 

Door het nieuwe programma van de Europese Centrale Bank wordt er daartegenover weer veel extra geld in de economie gepompt. Het is afwachten of dit voldoende is om de rente te blijven drukken

 

Piek in de hypotheekaanvragen

De aanvragen voor hypotheken gaan gewoon door. We zien zelfs een toename, met name van woningbezitters die hun huidige hypotheek oversluiten. Gelukkig hebben wij, net als banken en andere hypotheekverstrekkers de afgelopen jaren een flinke slag gemaakt op het gebied van digitalisering. Door te werken met klantportalen, webcam en digitaal ondertekenen kunnen de hypotheekaanvragen gemakkelijk voortgezet worden. Dat komt nu goed uit.

Vooralsnog kunnen alle aanvragen gewoon worden afgehandeld en ondervinden deze geen grote vertragingen. Het kan zijn dat de doorlooptijden de komende tijd iets op gaan lopen, doordat veel werknemers thuis werken. Dit zou tevens versterkt kunnen worden indien ziektemeldingen oplopen. Voor nu is daar gelukkig nog geen sprake van.

Hypotheek eerder oversluiten

De Corona-crisis kan een reden zijn om het oversluiten van je hypotheek eerder op te pakken dan je wellicht van plan was. Niet vanwege die paar rentestijgingen, de rente is immers nog steeds bijzonder laag. Door nu over te sluiten kies je voor de zekerheid van een blijvend lage maandlast. Dat geeft rust door zekerheid in onzekere tijden!

 

We willen er nog niet over nadenken, maar indien de crisis aanhoudt en je terug valt in inkomen of je je baan verliest, is oversluiten misschien wel niet meer mogelijk.

 

Neem gerust contact met ons op wanneer je je zorgen maakt over je financiën en je hypotheek wilt aanpassen. Indien je problemen met je hypotheekbetalingen verwacht denken de meeste hypotheekverstrekkers graag met je mee dus trek op tijd aan de bel. We hopen dat iedereen in goede gezondheid blijft en weet dat we er ook nu voor al je financiële vragen zijn!

 


Verhuizen doe je Finenzo! Ook met je aflossingsvrije hypotheek.

Wij hebben een leuke kortingsactie voor onze (hypotheek)klanten: zij kunnen met korting zelf een verhuisbus van 20m3 huren, die je gewoon met rijbewijs B mag besturen. Vanaf vrijdag en in het weekend geldt er een korting van 10%. Op maandag tot en met donderdag geldt er maar liefst een korting van 20%. Onze adviseur vertelt u hier graag meer over!

Kan jouw aflossingsvrije hypotheek met je mee verhuizen?

Sinds 2013 is de keuze aan hypotheekvormen beperkt voor starters op de woningmarkt. Wil je je hypotheekrente aftrekken voor de belasting, dan moet je je hypotheek volledig aflossen. Een deel aflossingsvrij kan nog wel, maar daarvan verspeel je dan je belastingvoordeel. Maar hoe zit dat als je verhuist met een aflossingsvrije hypotheek van vóór 2013? Kun je die zomaar meenemen?

Meenemen kan, maar tot maximaal 50% van de woningwaarde

Voor hypotheken die vóór 1 januari 2013 bij de notaris zijn gepasseerd, geldt een overgangsrecht: de oude voorwaarden en belastingregels bleven van kracht. Dat houdt bijvoorbeeld in, dat je de rente mag blijven aftrekken van zo’n ‘oude’ hypotheek waarop je niet aflost. En dat recht blijft van kracht, ook als je verhuist.

 

In de meeste gevallen kun je dan kiezen: je oude hypotheek meenemen of een nieuwe afsluiten. Meenemen is vooral gunstig als de rente die je nu betaalt lager is dan die voor een nieuwe lening geldt. Met de historisch lage rentes van dit moment is een nieuwe hypotheek misschien interessanter. Je kunt die afsluiten bij dezelfde bank, maar ook bij een andere geldverstrekker. Mogelijk vinden we een partij die voordeliger tarieven hanteert of gunstigere voorwaarden. Ook deze partij zal je oude hypotheekvorm accepteren.

 

Wel hebben banken onderling afgesproken dat het aflossingsvrije gedeelte bij nieuwe hypotheken niet hoger mag zijn dan 50% van de marktwaarde van de nieuwe woning. Dat is zelfs zo als je eerder een hoger aflossingsvrij deel had.

 

 

 

Bij elke nieuwe hypotheek kijkt de bank overigens wel opnieuw naar je financiële situatie. Je inkomen en schuldenpositie en de waarde van de volgende woning moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden. Dat nemen we natuurlijk mee in ons advies. Het aflossen van je oude hypotheek is bij verkoop van de woning in de meeste gevallen boetevrij. Alleen sommige ‘budget’-hypotheken rekenen hiervoor geld. Goed om dat ook even mee te nemen in de afweging.

 

Juist als je al vóór 2013 een hypotheek hebt afgesloten, geldt voor jou een wirwar van regels en uitzonderingen.

 

Eén voorbeeld past natuurlijk niet bij elke situatie. Zeker niet als er tijdens je leven al de nodige zaken zijn voorgevallen of nog staan te gebeuren (denk aan trouwen, scheiden enzovoort). Voor dit soort maatwerk nemen we graag de tijd. We inventariseren je situatie en wensen en geven je een passend advies dat voor jou het voordeligst is.

 

 

Bel eens voor een vrijblijvende afspraak, we zijn je graag van dienst.


Verhuizen doe je Finenzo!

Wij hebben een leuke kortingsactie voor onze (hypotheek)klanten: zij kunnen met korting zelf een verhuisbus van 20m3 huren, die je gewoon met rijbewijs B mag besturen. Vanaf vrijdag en in het weekend geldt er een korting van 10%. Op maandag tot en met donderdag geldt er maar liefst een korting van 20%. Onze adviseur vertelt u hier graag meer over!

Ook een feestje voor de kinderen 

met de Kinderspaarweken van de RegioBank!  

Goed sparen kun je leren. Door stap voor stap te doen. Van kinds af aan, met kleine bedragen. Daarom heeft RegioBank de hele maand oktober en november haar Kinderspaarweken. Een maand waarin we over het belang van sparen door kinderen vertellen. 

Onze gezamenlijke RegioBank-vestiging doet dit jaar mee aan de Kinderspaarweken. Kinderen die in oktober en november een bedrag op hun spaarrekening bij RegioBank storten, mogen een cadeautje komen uitkiezen. Daarvoor is een cadeautafel ingericht in de RegioBank-kamer.

Daarnaast krijgen kinderen die een RegioBank-kleurplaat inleveren bij de receptie, een leuke attentie. De kleurplaat is aan te vragen via oosterhout@finenzo.nl of af te halen bij de receptie.

 


Nu een huis kopen: kans of risico?

De coronapandemie zorgt voor onzekerheid bij sommige huizenkopers. Is het nu slim om te kopen - of juist niet? En hoe zit dat met bezichtigingen en de fysieke afstand die je moet houden? Weet je eenmaal hoe het zit met bezichtigingen in coronatijd dan realiseren veel potentiële kopers zich dat deze nieuwe situatie juist ook kansen biedt.

Ook al staat de wereld op zijn kop door het coronavirus, het bezichtigen van woningen gaat gewoon door. In eerste instantie hield iedereen even zijn adem in, maar uiteindelijk blijkt dat kopen en verkopen gewoon doorgaat. Als je af zou gaan op de berichten in de media dan zou je haast de woningmarkt niet meer op durven. Economen voorspellen een recessie en een mogelijke daling van de huizenprijzen. Maar tot nu toe lijkt het anders uit te pakken. Veel makelaars durven zelfs te stellen dat het eigenlijk een heel interessante periode is voor de consument.

 

Minder bezichtigingen maar veel serieuzer

Er wordt dus ‘gewoon’ bezichtigd, gekocht en verkocht. En dat alles volgens de richtlijnen van het RIVM. Mensen zijn wel voorzichtiger geworden. Waar eerst dertig mensen kwamen kijken, komen er nu misschien tien of worden er zelfs digitaal bezichtigingen georganiseerd. Daar staat tegenover dat de mensen die nu komen kijken serieuzer zijn. Ze willen graag kopen, weten vaak al wat hun financiële mogelijkheden zijn en pakken de kans die de huidige situatie biedt.

 

Minder kijkers betekent namelijk ook minder andere kapers op de kust en dus meer kans om de woning te kopen. En minder kans dat de vraagprijs (ver) overboden wordt. Dat is voor zowel de makelaar als de mensen die de woning komen bekijken veel prettiger.

 

Denk aan de ontbindende voorwaarden

Het is altijd belangrijk om ontbindende voorwaarden op te nemen in de koopovereenkomst, maar nu zijn ze nog eens extra belangrijk. Het opvragen van de offerte en het aanleveren van de hypotheekstukken kunnen wat extra tijd kosten. Daarnaast wordt er iets anders omgegaan met de geldigheid van de werkgeversverklaring of inkomensverklaring van ondernemers. De werkgeversverklaring is minder lang geldig en er worden voor de inkomensverklaring als ondernemer wat aanvullende vragen m.b.t. de coronacrisis gesteld. 

 

 

Door zorgvuldig om te gaan met uw financiéle situatie, niet alleen nu, maar vooral ook gelet op de toekomst, proberen geldverstrekkers samen met u en uw onafhankelijk adviseur te voorkomen dat u in de problemen kunt komen met de betaling van uw hypotheek. Zo kunt u ook tijdens deze coronapandemie met een gerust hart uw nieuwe woning betrekken.

 


Wat betekent Covid-19 voor je huis en hypotheek?

Door de uitbraak van het Corona-virus bevinden we ons allen in een crisissituatie. We leven van nieuwsbericht naar nieuwsbericht. De wereld waarin we leven lijkt door iedere nieuwe persconferentie te veranderen door de genomen maatregelen die ter bescherming van onze veiligheid tegelijkertijd een grote impact op ons leven hebben. Momenten waarop we ons verheugd hebben zoals een verjaardag, bruiloft, vakantie of festival gaan voorlopig niet door. Daarnaast maken we ons wellicht zorgen over onze gezondheid en financiële situatie.

Dat begrijpen we. Voor velen van ons vallen zekerheden weg en verandert alles zo snel dat gevolgen moeilijk lijken te overzien.

 

Gevolgen voor de woningmarkt

Wat de totale gevolgen zullen zijn voor de woningmarkt, is nog moeilijk in te schatten. Tot nu toe zien we dat aankopen doorgang vinden. Het zou echter zo kunnen zijn dat door het stilvallen van de economie en de toegenomen onzekerheid minder huizen in de verkoop gaan. Aan de andere kant is de krapte op de woningmarkt groot. Ook de hypotheekrente is nog steeds ontzettend laag wat het aangaan van een hypotheek aantrekkelijk maakt. Economen verwachten een stijging van de huizenprijzen in 2020, maar minder sterk dan eerder door hen voorspeld.

 

Gevolgen voor de hypotheekrente

 

De afgelopen weken hebben geldverstrekkers de hypotheekrente verhoogd. Dit komt door de gestegen kapitaalmarktrente als gevolg van de Covid-crisis. Ten gevolge van de crisis zijn de risico's van leningen namelijk groter geworden. Doordat bedrijven wellicht moeite krijgen om aan hun verplichtingen te doen houden banken rekening met kredietverliezen.

 

Door het nieuwe programma van de Europese Centrale Bank wordt er daartegenover weer veel extra geld in de economie gepompt. Het is afwachten of dit voldoende is om de rente te blijven drukken

 

Piek in de hypotheekaanvragen

De aanvragen voor hypotheken gaan gewoon door. We zien zelfs een toename, met name van woningbezitters die hun huidige hypotheek oversluiten. Gelukkig hebben wij, net als banken en andere hypotheekverstrekkers de afgelopen jaren een flinke slag gemaakt op het gebied van digitalisering. Door te werken met klantportalen, webcam en digitaal ondertekenen kunnen de hypotheekaanvragen gemakkelijk voortgezet worden. Dat komt nu goed uit.

Vooralsnog kunnen alle aanvragen gewoon worden afgehandeld en ondervinden deze geen grote vertragingen. Het kan zijn dat de doorlooptijden de komende tijd iets op gaan lopen, doordat veel werknemers thuis werken. Dit zou tevens versterkt kunnen worden indien ziektemeldingen oplopen. Voor nu is daar gelukkig nog geen sprake van.

Hypotheek eerder oversluiten

De Corona-crisis kan een reden zijn om het oversluiten van je hypotheek eerder op te pakken dan je wellicht van plan was. Niet vanwege die paar rentestijgingen, de rente is immers nog steeds bijzonder laag. Door nu over te sluiten kies je voor de zekerheid van een blijvend lage maandlast. Dat geeft rust door zekerheid in onzekere tijden!

 

We willen er nog niet over nadenken, maar indien de crisis aanhoudt en je terug valt in inkomen of je je baan verliest, is oversluiten misschien wel niet meer mogelijk.

 

Neem gerust contact met ons op wanneer je je zorgen maakt over je financiën en je hypotheek wilt aanpassen. Indien je problemen met je hypotheekbetalingen verwacht denken de meeste hypotheekverstrekkers graag met je mee dus trek op tijd aan de bel. We hopen dat iedereen in goede gezondheid blijft en weet dat we er ook nu voor al je financiële vragen zijn!