Rondom uw huis

Uw bezittingen: daar bent u trots op en hecht u veel waarde aan. Wanneer er met uw bezittingen wat gebeurt, ontstaat er vaak financiële schade. Deze schade kan al snel tot flinke hoogte oplopen. Voor deze schade kunt u zich verzekeren. Wij hebben de verschillende verzekeringen voor u op een rij gezet:
 

 

Woning
U moet er niet aan denken; uw woning wordt getroffen door brand of een zware storm. Ook door een inbraak kan er veel schade ontstaan. Met een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering genoemd) is uw woning verzekerd tegen deze schade. Heeft u een koopwoning met hypotheek? Dan bent u verplicht een opstalverzekering af te sluiten.
 
Inboedel
Door brand, storm, inbraak of water kan niet alleen uw woning beschadigen. Ook uw inboedel zal vaak flinke schade oplopen. Tegen deze schade kunt u zich verzekeren met een inboedelverzekering. Deze verzekering mag dan ook niet ontbreken in uw verzekeringspakket.
 
Kostbaarhedenverzekering
Dat ene waardevolle sieraad, het exclusieve kunstwerk of die dure camera; u moet er niet aan denken dat daar wat mee gebeurt. Deze waardevolle spullen kunt u extra verzekeren tegen diefstal of beschadigingen met de kostbaarhedenverzekering. Een kostbaarhedenverzekering is een aanvulling op uw inboedelverzekering. En ook nodig, omdat kostbaarheden maar beperkt zijn meeverzekerd binnen de inboedelverzekering.
 
Auto, motor & bromfiets
Een ongeluk zit in een kleine hoekje en het kan iedereen overkomen. Bij een verkeersongeluk kunnen mensen gewond raken en voertuigen ernstig beschadigd raken, met vaak een flinke schade tot gevolg. Daarom is het wettelijk verplicht om voor iedere auto, motor of bromfiets een motorrijtuigenverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die wordt veroorzaakt door de bestuurder van het verzekerde motorrijtuig.
 
Diefstal en eigen schade
Ook aan uw eigen voertuig kan schade ontstaan door bijvoorbeeld brand, diefstal of een botsing met loslopende dieren. Voor deze schade kunt u uw motorrijtuigenverzekering uitbreiden met een cascodekking. Kiest u voor een uitgebreide cascodekking, dan dekt deze ook de schade aan uw eigen voertuig wanneer u het ongeluk zelf veroorzaakt heeft.
 
Fiets
U denkt er misschien niet zo snel aan, maar ook uw fiets kunt u verzekeren. Bijvoorbeeld tegen diefstal, voor de gevolgen van een aanrijding of andere beschadigingen. Voor al deze zaken of een deel ervan kunt u een fietsverzekering afsluiten.