80 procent van de huizenbezitters

overweegt oversluiten hypotheek

 

Bijna 35% heeft zelfs al concreet advies over het oversluiten van de hypotheek ingewonnen of gaat dat binnenkort doen.

 

De belangrijkste reden om over te sluiten is dat er meer wordt bespaard dan dat er aan oversluitkosten gemaakt moeten worden.

_____hypotheek oversluiten_____


uw situatie

 

U heeft uw hypotheek al een aantal jaren geleden afgesloten, maar vraagt zich nu af of u nog wel bij de juiste geldverstrekker zit. Of wellicht wilt u graag weten of het mogelijk is om een lagere rente op uw lening te krijgen. Kortom, heeft het oversluiten van uw huidige hypotheek zin en wat is nu eigenlijk een gunstig moment om over te sluiten? Twee vragen die niet één-twee-drie te beantwoorden zijn.

Wanneer u zich herkent in één van onderstaande situaties, dan raden wij u aan contact met ons op te nemen. Zo kunnen we samen bekijken of oversluiten in uw situatie zinvol is.

 

- Wanneer uw hypotheek rente hoger is dan de rente die momenteel wordt geboden in de markt;

- Als u een lage rente heeft en deze binnen twee jaar komt te vervallen;

- Als de looptijd van uw hypotheek of uw rentevastperiode binnenkort ten einde loopt. U kunt dan vrij overstappen. Het is verstandig om u tijdig te oriënteren;

- Wanneer uw persoonlijke omstandigheden, zoals werk of gezinssituatie, zijn veranderd;

- Als u overweegt om uw hypotheekbedrag te verhogen.

 

afwegingen

 

Het is bij oversluiten belangrijk om op het volgende te letten:

In een aantal situaties betaalt u bij het oversluiten een boeterente. Vraag altijd bij uw geldverstrekker naar de hoogte van deze boete (een zogenaamde proforma aflosnota);

Kiest u voor een andere geldverstrekker, dan heeft u waarschijnlijk ook te maken met bijkomende kosten zoals notaris-, taxatie- en afsluitkosten; Kijk vervolgens of u de boeterente en evt. bijkomende kosten terug kunt verdienen binnen de nieuwe rentevaste periode;

Op het moment dat u een offerte aanvraagt is het van belang om de geldigheidsduur van de aanbieding in de gaten te houden. Na afloop van deze termijn geldt er wellicht een ander rentepercentage.

 

 

 

 

maandlasten

 

Oversluiten hoeft niet altijd te betekenen dat u ook naar een andere geldverstrekker gaat. Ook een nieuwe hypotheek sluiten bij dezelfde geldverstrekker valt onder dezelfde noemer. Oversluiten levert u niet altijd direct financieel voordeel op, maar kan u wel een garantie geven over uw maandlasten in de toekomst. Ook dat kan veel waard zijn!

Kortom, oversluiten lijkt misschien simpel, maar vraagt om een goed en gedegen advies. Wacht hierbij niet totdat u het verlengingsvoorstel heeft ontvangen. Maar stap geheel vrijblijvend bij ons binnen. Wij vertellen u graag wat uw mogelijkheden zijn!