Controleer uw polisblad

Controleer uw polisblad

 

Het is erg vervelend als een verzekering niet uitkeert op het moment dat u schade heeft. Helaas komt dat toch voor. Soms zijn voorvallen niet in dekking te nemen, bijvoorbeeld als er opzet of alcohol in het spel is. Maar u kunt ook denken dat u goed verzekerd bent, maar toch vergeten zijn om bepaalde zaken te vermelden. Om zo’n tweede onverwachte tegenvaller te voorkomen, raden we u altijd aan eens per jaar uw polis goed door te lezen.

Ieder jaar krijgt u een overzicht van de verzekeringen die u bij Finenzo heeft ondergebracht. Dat is een goed moment om te checken of al uw kostbaarheden nog op de juiste manier verzekerd zijn. Het is slechts een paar minuten werk, maar het voorkomt onaangename verrassingen als u schade hebt. Helaas komt het soms voor dat we bij schade toch onaangenaam nieuws hebben. Laatst overkwam dat Karen. Een paar jaar geleden liet haar moeder haar de collectie familiejuwelen na met een waarde van meer dan € 10.000. Bij een inbraak in haar huis, hadden de dieven de laptop, de audioset, de auto én de sieraden meegenomen. Ze ging ervan uit dat ze goed verzekerd was en dat wij de polis jaarlijks voor haar nakeken.

Beide is het geval, de inboedel en auto waren gedekt én wij hebben de polis gecontroleerd of deze verzekeringstechnisch klopte. Wat wij niet wisten is dat zij een kostbare ‘collectie’ had. Deze is goed te verzekeren, maar dan moet dat wel aangegeven worden bij de verzekeringsmaatschappij. Door dat niet te doen werd slechts het maximumbedrag van € 2.500 uitgekeerd.

 

Aankloppen bij de Geschillencommissie van het Kifid heeft in dit geval weinig zin. In 2017 werd een zaak voor de commissie gebracht waarbij een man veronderstelde dat zijn auto volledig casco verzekerd was, maar waarvan de dekking was gewijzigd in WA + beperkt casco. In de uitspraak - waarin de bank gedeeltelijk schuldig is bevonden - staat duidelijk dat een verzekerde de plicht heeft om ontvangen polisbladen op onjuistheden te controleren.

 

Nu willen we u er niet alleen voor laten staan. Wilt u dat wij met u meekijken óf heeft u vragen over uw dekking, maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Dan lopen we samen de polisvoorwaarden en uw portefeuille door.