Pensioen 3 daagse;                       Een appeltje voor de dorst?

Een op de vijf  mensen weet niet wie er verantwoordelijk is voor hun pensioen. Ook weet een derde niet bij welk pensioenfonds of bij welke organisatie hun pensioen is ondergebracht. Daarnaast weet bijna 60% van de Nederlanders niet wat de verantwoordelijke voor hun pensioen precies doet.

 

Uw pensioen goed geregeld?

Hoe wilt u later leven? Wat heeft u nodig om uw dromen te kunnen realiseren? En hoe regelt u het inkomen voor uw nabestaanden? Kunt u wel eerder stoppen met werken als u dat wilt?

 

Op het gebied van pensioenen gebeurt veel, héél veel. Veranderde wetgeving, pensioenregelingen die versoberen, vervallen van de AOW-partnertoeslag, verhoging van de AOW-leeftijd en de overheid gaat er van uit dat u steeds meer zelf regelt.

Het regelen van een goed pensioen is voor een ingewikkelde zaak is. Het is véél meer dan alleen maar een regeling op pensioen-leeftijd en inkomen voor uw nabestaanden. Het analyseren van een pensioen vereist een brede kennis van pensioenrecht, arbeidsrecht, inkomensplanning en fiscale wetgeving. Deze ingewikkelde en taaie materie maakt het voor u niet erg aantrekkelijk om hier mee bezig te zijn.

 

Tóch is het van belang om tijdig aandacht te besteden aan uw pensioen, want de keuzes die u nu maakt zijn van invloed op uw leven later.

 

Twijfels over uw pensioen?

De pensioen driedaagse staat voor de deur. Plan nu een afspraak met uw adviseur om u voor te laten lichten over uw pensioen en hoe uw financieel toekomstplaatje er uit ziet.