Een dure koffer!!

Hoeveel is uw koffer waard?

Heeft u wel eens uitgerekend hoeveel de inhoud van uw koffer waard is? Of u nu zwaar bepakt of alleen met een rugzak op reis gaat, u neemt vaak meer mee dan u zelf denkt. Gestolen bagage is daardoor een flinke kostenpost.

 

Ik heb zelf de proef op de som genomen toen ik onlangs een weekje naar de zon ging. Voor mijn gevoel had ik weinig meegenomen: één kleine koffer. Daarin zaten vijf verschillende kledingsets, twee paar schoenen, slippers, een paar boeken, een waterdicht horloge, de tablet, de smartphone en de reisdocumenten. Niets geks toch? Tot ik het bedrag optelde. Tot mijn verbazing sleepte ik bijna € 2.000 mee. En mijn partner ook! Ik moet er niet aan denken dat ik dat allemaal kwijtraak.

 

Nu heb ik bij de lopende band op de luchthaven mijn tas altijd kunnen oppikken, maar dat is lang niet altijd het geval. Per duizend reizigers raken de Europese luchtvaartmaatschappijen gemiddeld 12 stuks bagage kwijt, 1 koffer per zes vliegtuigen. Alleen op Schiphol zijn dat er al 300 per dag. En dan heb ik het nog niet eens over bagage die gestolen wordt. Gelukkig doen de meeste airlines hun uiterste best om uw koffer te traceren.

Maar stel dat u niet tot de gelukkigen behoort of dat dieven het op uw bagage hebben voorzien? Dan betekent zelfs het verlies van een kleine koffer al een flinke schadepost en veel rompslomp. Een reisverzekering dekt een groot deel van deze kosten tegen een betaalbare prijs. Daarnaast biedt  iedere verzekeraar de mogelijkheid om u te verzekeren tegen medische kosten en onverwachte annuleringen.

 

Een vraag die wij regelmatig krijgen is: kan ik beter per vakantie een verzekering afsluiten of een doorlopende reisverzekering nemen? Gaat u één keer per jaar op vakantie dan ligt het omslagpunt ongeveer bij drie weken. Gaat u regelmatig op vakantie of weekendjes weg, dan is het behalve veel gemakkelijker ook goedkoper om een doorlopende reisverzekering te nemen. Wist u dat u in de ogen van uw verzekeraar vaker op vakantie bent dan u zelf denkt; ook tijdens een familieweekend, een overnachting na een avondje theater of een paar dagen weg met vrienden, verblijft u namelijk buitenshuis. En lang niet iedere inboedelverzekering vergoedt uw schade dan. Check daarom voordat u op reis gaat altijd goed hoe u verzekerd bent.